CS Koksmes Konstanz Damast 20 cm

Besparing 33%
Speciale prijs € 49,95
Op voorraad
ART NR
SW_17792_SMP_102339_0

CS Koksmes Konstanz Damast 20 cm


Snijden als een echte sterren kok doe je met dit damaststalen chefmes van de lijn Konstanz van het merk Carl Schmidt Sohn. Het lemmet van een chefmes heeft een ronding naar de punt. Je zet het uiteinde van het mes op je snijplank en plaatst je knokkels tegen het mes. Met een hak/snij beweging snijd je snel een ui, prei of andere groenten.

 

De kwaliteit van een mes wordt bepaald door de hardheid van het staal van het lemmet. Hoe harder het staal hoe scherper je het kunt slijpen en het garandeert een langdurige scherpte van het mes. De Duitse fabrikant Carl Schmidt Sohn vervaardigt al sinds 1829 messen en heeft de aloude productiemethode van het damaststaal nieuw leven ingeblazen.


Damaststaal ook wel bekend als VG10HRC60+/-2 bestaat uit 67 lagen gesmeed staal wat na het vouwen/smeden met ijswater wordt gekoeld. Dit heeft een intense hardheid van het staal met als gevolg namelijk een hardheid van HRC 60+/-2 en een prachtig gelaagd lemmet om te zien. Je ziet daadwerkelijk het gelaagde staal wat afgezet tegen de zwarte grip met nerfstructuur het mes een stoer en exclusief uiterlijk geeft. Het koksmes met een lemmet van 20 cm is verpakt in een luxe giftbox met magneetsluiting, leuk om te geven en te krijgen !


Om eventuele braampjes van het mes te verwijderen dien je een aanzetstaal te gebruiken wat harder is dan je mes. In het geval van dit damaststalen mes is een diamanten aanzetstaal geschikt.Eigenschappen:

Staalsoort Damast VG10HRC60+/-2
Hardheid HRC 60+/-2
Lengte lemmet 20 cm
Kleur heft donker antraciet met nerf structuur
Vaatwasserbestendig Ja, maar voor een langere levensduur is handafwas aan te bevelen

 

Garantie:

2 jaar garantie op materiaal- en productiefouten.


Specificaties
MerkCarl Schmidt Sohn®
MateriaalDamaststaal
HardheidHRC60+/-2
Keukenmes modelKonstanz
Schrijf je eigen review
Je reviewed:CS Koksmes Konstanz Damast 20 cm
Jouw rating