CS Vleesmes Konstanz Damast 18 cm

Besparing 34%
Speciale prijs € 44,95
Op voorraad
ART NR
SW_17795_SMP_102342_0

CS Vleesmes Konstanz Damast 18 cm


Snijden als een echte sterren kok doe je met dit damaststalen vleesmes van de lijn Konstanz van het merk Carl Schmidt Sohn. Een vleesmes heeft een recht lemmet, hierdoor maak je gemakkelijk zaag/snijbewegingen waardoor je bijvoorbeeld een vers braadstuk of sushirol makkelijk aansnijdt.

 

De kwaliteit van een mes wordt bepaald door de hardheid van het staal van het lemmet. Hoe harder het staal hoe scherper je het kunt slijpen en het garandeert een langdurige scherpte van het mes. De Duitse fabrikant Carl Schmidt Sohn vervaardigt al sinds 1829 messen en heeft de aloude productiemethode van het damaststaal nieuw leven ingeblazen.


Damaststaal ook wel bekend als VG10HRC60+/-2 bestaat uit 67 lagen gesmeed staal wat na het vouwen/smeden met ijswater wordt gekoeld. Dit heeft een intense hardheid van het staal met als gevolg namelijk een hardheid van HRC 60+/-2 en een prachtig gelaagd lemmet om te zien. Je ziet daadwerkelijk het gelaagde staal wat afgezet tegen de zwarte grip met nerfstructuur het mes een stoer en exclusief uiterlijk geeft. Het vleesmes met een lemmet van 18 cm is verpakt in een luxe giftbox met magneetsluiting, leuk om te geven en te krijgen !


Om eventuele braampjes van het mes te verwijderen dien je een aanzetstaal te gebruiken wat harder is dan je mes. In het geval van dit damaststalen mes is een diamanten aanzetstaal geschikt.Eigenschappen:

Staalsoort Damast VG10HRC60+/-2
Hardheid HRC 60+/-2
Lengte lemmet 18 cm
Kleur heft donker antraciet met nerf structuur
Vaatwasserbestendig Ja, maar voor een langere levensduur is handafwas aan te bevelen

 

Garantie:

2 jaar garantie op materiaal- en productiefouten.


Specificaties
Keukenmes modelKonstanz
MateriaalDamaststaal
HardheidHRC60+/-2
MerkCS Kochsysteme®
Schrijf je eigen review
Je reviewed:CS Vleesmes Konstanz Damast 18 cm
Jouw rating