Taylor's Eye Witness Messenblok Brooklyn Rose Gold 5 delig

Besparing 33%
Speciale prijs € 49,95
Op voorraad
ART NR
SW_18515_SMP_103033_0
Taylor's Eye Witness Messenblok Brooklyn Rose Gold 5 delig

 

Ontwerp

 

“Goud is warmte, glans en welvaart, Goud sprankelt en straalt luxe uit”

 

De trend in keukenmessen en keukengerei in de kleur combinatie zwart/goud is ontstaan in de grote traveller gemeenschap in de UK. Het Engelse Taylor’s Eye Witness heeft een uitgebreide lijn in de kleur zwart/goud ontwikkeld en brengt dat onder het label Brooklyn op de thuismarkt.

 

Kookcomfort heeft deze trend herkent en brengt, als eerste, het messenbok Brooklyn Rose Gold 5-delig op de Nederlandse markt.

 

Het lemmet(snijgedeelte) van de messen is gemaakt van gehard RVS. De kleur wordt verkregen door een titanium coating- die naast de kleur rosé goud, het mes nog betere snij eigenschappen geeft. De hardheid van het lemmet neemt daardoor aanzienlijk toe, voor een langdurige scherpte.

 

Het heft is gemaakt van mat zwart kunststof, afgezet tegen het lemmet van rosé goud, zorgt dit voor een extra stijlaccent. Het soft-touch kunststof heft zorgt voor een goede grip onder alle omstandigheden. Veiligheid gaat boven alles!

 

Het opbergblok, in waaiervorm, is gemaakt van doorzichtig plexiglas, waarin de kleur combinatie zwart/goud ook weer terugkomt. Het plexiglas opbergblok laat de messen in zijn geheel zien. Dit zorgt voor nog meer overzicht en maakt het dit blok tot een ware eye-catcher op jouw werkblad.

 

 

Belangrijke kenmerken 

 

 • Compleet en overzichtelijk de 5 meest gebruikte keukenmessen zijn veilig en overzichtelijk opgeborgen in een bewaarblok in waaiervorm
 • Doelgroep de hobbykok die het design minstens zo belangrijk vindt als de snijprestatie. Het Brooklyn messenblok toont jouw smaak en visie op het (goede) leven.
 • Design de lijn Brooklyn van Taylor’s Eye wittnes is echt British design. Geïnspireerd op de gypsy lifestyle in de UK. Het heft is zwart mat, het lemmet mat goud en de bolster hoogglans gepolijst.
 • HRC Hardness Rockwell 52-54 
 • Kwaliteit de messen zijn gemaakt van gehard RVS voorzien van een titanium coating. Titanium geeft extra hardheid aan het RVS voor een langdurige scherpte. De coating maakt het mogelijk om (goud) kleur aan te brengen op het mes voor een rijke uitstraling
 • Opbergblok in waaiervorm is gemaakt van plexiglas. De messen zijn allemaal volledig zichtbaar, zodat je makkelijk het juiste mes pakt. De kleur combinatie in hoogglans zwart/rose goud vind je ook terug in de messen. Een echte eye-catcher!
 • Vaatwasmachine bestendig ja, voor een langere scherpte en kleur behoud bevelen wij een handafwas aan.
 • Fabrieksgarantie 2 jaar op materiaal en fabricagefouten

 

 

 

Samenstelling

 

 1. Chefmes Dit multi- functionele mes met een recht snijgedeelte, en een sterk gebogen eindstuk, gebruik je voor snijden van groente, vlees of het in ringetjes hakken van een prei.
 2. Broodmes Het broodmes heeft een recht snijgedeelte met fijne kartel voor het recht snijden van slices in een zaagbeweging van je vers gebakken (stok) brood zonder het te verkruimelen
 3. Vleesmes Een vleesmes heeft een recht snijgedeelte met een licht gebogen eindstuk voor het aansnijden in dunne slices/tranches van bijvoorbeeld een rollade/beenham, of het in blokjes snijden van een kipfilet.
 4. Groentenmes voor het snijden van kleine hoeveelheden groenten of fruit zoals een paprika
 5. Office mesje Dit universele mes heeft een recht snijgedeelte met een licht gebogen eindstuk voor kleine snij werkzaamheden zoals bijvoorbeeld kleine stukken fruit, groente of het opensnijden van verpakkingen.
 6. Messenblok in waaiervorm is gemaakt van plexiglas. De messen zijn allemaal volledig zichtbaar, zodat je makkelijk het juiste mes pakt

 

 

Afmetingen

 

 • Chefmes snijgedeelte 20 cm totale lengte 32.5 cm
 • Broodmes snijgedeelte 20 cm totale lengte 32.5 cm
 • Vleesmes snijgedeelte 20 cm totale lengte 32.5 cm  
 • Groentenmes snijgedeelte 13 cm totale lengte 23.5
 • Office mesje snijgedeelte 9 cm totale lengte 19.5cm
 • Messenblok hoogte 24 cm breedte 9.5 cm diepte 16.5cm   

 

 

Gebruik en onderhoud tips

 

Do’s

 

 • Gebruik een houten of kunststof snijplank. Dit houdt je messen langdurig scherp
 • Scherp de messen regelmatig aan met een aanzet staal. Door dit onderhoud houd je de messen langdurig scherp.
 • Verwijder corrosie vlekjes* met een schone droge doek en RVS- reiniger
 • Buiten bereik van personen onder de 18 jaar houden.
 • Afwassen met lauwwarm water eventueel met sop. Daarna goed afdrogen en veilig opbergen.

 

Dont’s

 

 • Het gebruik van stalen schuursponsen en schuurmiddelen zoals CIF
 • Laat nooit messen in een hete vochtige gesloten vaatwasser staan. Hitte, vocht in combinatie met de agressieve vaatwasmachine reinigingsmiddelen kunnen corrosie en watervlekken genereren. Waar nodig nadrogen met een schone droge doek.
 • Gebruik nooit een hard glazen snijplank. Dit soort snijplanken maken ieder mes bot

 

 

 

Taylors Eye Witness

 

John Taylor richtte Taylors Eye Witness op in het begin van de 19e eeuw in de Engelse staal industrie stad Sheffield . Door passie, vakmanschap en doorzettingsvermogen heeft dit familiebedrijf de tand des tijds doorstaan. Vandaag de dag voert de 5e generatie de scepter. De kennis van de productie van messen en scharen is generatie op generatie doorgegeven. Innovatie, het gebruik van nieuwe materialen en het gevoel voor design maakt dit familiebedrijf tot een toonaangevende fabrikant in de UK. 

Specificaties
MerkTaylor's Eye Witness
MateriaalRVS
Keukenmes modelBrooklyn
HardheidHRC54+/-2
Aantal delen5-delig
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Taylor's Eye Witness Messenblok Brooklyn Rose Gold 5 delig
Jouw rating