Braadpannen

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-12 van 56

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
 1. CS Braadpan Xanten Gietijzer 14 cm Blauw
  Normale prijs € 54,75 Speciale prijs € 29,00
 2. Wartmann Braadpan Nero Bianco met deksel 20 cm wit
  Normale prijs € 39,95 Speciale prijs € 24,95
 3. Wartmann Braadset Nero Bianco 3 delig wit
  Normale prijs € 134,85 Speciale prijs € 74,93
 4. Wartmann Braadpan Nero Bianco met deksel 20 cm zwart
  Normale prijs € 39,95 Speciale prijs € 24,95
 5. CS-Kochsysteme Marburg Bak en Braadset Hardsteen Decor Voordeelset 9 Delig
  Normale prijs € 182,95 Speciale prijs € 99,99
 6. Sola Braadpan gietijzer rood 24 cm
  Normale prijs € 103,00 Speciale prijs € 49,95
 7. Sola Braadpan Fair Cooking 24 cm
  Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 44,95
 8. Sola Pannenset Fair Cooking 4 delig com 2
  Normale prijs € 279,80 Speciale prijs € 144,99
 9. Sola Pannenset Fair Cooking 3 delig com 9
  Normale prijs € 147,00 Speciale prijs € 92,99
 10. CS Sauteerpan Stern 24 cm 'Triply extra' met hamerslag effect
  Normale prijs € 179,00 Speciale prijs € 89,00
 11. CS Pannenset Xanten Gietijzer Antraciet 4 delig
  Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 149,00
 12. Sola Pannenset Fair Cooking 2 delig com 2
  Normale prijs € 139,90 Speciale prijs € 74,99
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-12 van 56

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Met braadpannen kun je heerlijke gerechten maken. Naast alle potten en pannen kan een goede braadpan uiteraard niet ontbreken in je keuken. Een braadpan wordt ook wel een sudderpan, stoofpot of stoofpan genoemd. Met alle gerechten die mogelijk zijn met een goede braadpan, kun je het hele jaar genieten van je favoriete maaltijden. Staat er een heerlijk dinertje op de agenda? Zorg dan dat je de juiste braadpan in huis hebt, om voor je familie of gasten een sterrenmaaltijd te serveren.

Wat is een braadpan?

Een braadpan is een diepe ronde of ovalen pan waarmee je het vlees lekker kunt bereiden. Een braadpan is een stevige pan met deksel die de warmte goed geleid over de gehele pan, zodat er geen sprake is van hotspots.  Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig bereid en wordt het aan alle kanten lekker mals. Een braadpan is ook zeer geschikt als je het vlees wilt aanvullen met kruiden of jus. Door deze in de pan toe te voegen, geef je je vlees een heerlijke smaak mee. Braadpannen zijn geschikt als je het vlees wilt afblussen met water, jus, bouillon, rode wijn of andere vloeistof.

Het verschil tussen bakken en braden

Wanneer je in de keuken een gerecht gaat maken, is het belangrijk dat je weet welke manier het meest geschikt is om het stuk vlees te bereiden. Ga je voor bakken, of toch voor braden? Bij bakken wordt het vlees in een korte tijd op hoge temperatuur bereid, in een koekenpan zonder deksel. Bij braden neem je wat langer de tijd om je vlees klaar te maken. Het vlees wordt dichtgeschroeid en daarna op lage temperatuur verhit, waardoor de vleessappen behouden blijven. Hierdoor blijft het vlees heerlijk sappig en mals. Braden gebeurt in een goede braadpan met deksel. Het duurt wat langer dan bakken, maar het eindresultaat is verrukkelijk!

Welke braadmethode is het meest geschikt?

Ieder gerecht vraagt om de beste bereidingsmethode. Er zijn diverse manieren waarop je vlees kunt braden. De meest gebruikte methoden zijn een braadpan of braadzak. Braden kan daarnaast met aluminiumfolie, een braadslede, een slowcooker of een aardewerken stoofpot, zoals een römertopf of tajine. Vlees braden kan zowel in de oven als op het fornuis. Het voordeel van braden in de oven is dat de temperatuur te allen tijde gelijk blijft. Het is ook geschikt voor grotere stukken vlees.

Het voordeel van vlees braden op het fornuis is dat je snel en eenvoudig de temperatuur kunt aanpassen. Na het dichtschroeien van het vlees kun je de temperatuur snel lager zetten zodat het vlees wordt verhit op de juiste stand. Ook heb je beter inzicht in de voortgang van het braden. Je kunt sneller de temperatuur van het vlees controleren met een vleesthermometer dan wanneer je het vlees zou braden in een oven. Hierdoor zal je ook minder warmte verliezen dan wanneer je de braadslede eerst uit de oven moet schuiven om het vlees te kunnen controleren.

Tot slot kun je vlees lekker braden aan het spit. Vooral in de zomer is dit een aangename manier om je vlees te braden. Nodig vrienden of familie uit, zet lekkere gerechten op tafel en het barbecueën kan beginnen!

Soorten braadpannen vergelijken

Kies je voor braden op het fornuis? Dan heb je en goede braadpan nodig waarin je het vlees kunt braden. Er zijn diverse soorten braadpannen waarmee je je kunt bereiden. Een Dutch Oven is erg geschikt voor buiten koken. Hierdoor kun je op een leuke manier buiten je vlees braden. Met name in het buitenland is deze manier van braden erg populair.

Ronde braadpannen zijn erg geschikt voor de kleinere pitjes op het fornuis. Het is geschikt voor kleine stukken vlees die je voor je gezin wilt klaarmaken. Ovale braadpannen zijn daarentegen geschikt voor grotere stukken vlees, maar passen niet zo goed op kleinere pitjes.

Braadpannen van Sola zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Het aanbod bevat bijvoorbeeld aluminium braadpannen, gietaluminium braadpannen, gietijzeren braadpannen, plaatstaal geëmailleerde braadpannen, Tri-ply ‘extra zwaar’ braadpannen en gesmeed aluminium braadpannen.

Gietijzeren braadpannen zijn het populairst onder liefhebbers van braden. Deze kunnen temperaturen hoge temperaturen goed verdragen. Gietijzeren braadpannen zijn van dik materiaal, zodat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en constant blijft. Wanneer deze pannen goed onderhouden blijven, gaan gietijzeren braadpannen jaren mee. De pannen dienen voor gebruik te worden voorzien van een beschermlaag, dus het is belangrijk dat er op de juiste manier met deze beschermlaag wordt omgegaan.

Geëmailleerde gietijzeren pannen hebben de extra eigenschap dat de pan niet gaat roesten, waardoor het ook een zeer geliefde braadpan is. Deze pannen zijn ook eenvoudig schoon te maken en nemen geen geuren of restanten op.

De geëmailleerde plaatstaal braadpan is lichter in gewicht dan gietijzeren pannen, maar is minder sterk in warmtegeleiding. Desondanks maakt het gewicht deze braadpan erg geliefd.

Het is verstandig braadpannen met elkaar vergelijken, zodat je weet welke braadpan het meest geschikt is voor jouw fornuis. Diverse braadpannen hebben unieke eigenschappen. Welke eigenschappen voor jou de juiste keuze zijn, hangt af van de manier waarop je de braadpan wilt gaan gebruiken. Maak een keuze uit braadpannen voor inductie kookplaten, keramische kookplaten of braadpannen voor koken op gas. Bekijk de specificaties van de beschikbare braadpannen om te zien welke het meest geschikt is voor jouw keuken.

Kwaliteit behouden

Om dit zo veilig mogelijk te doen, is het belangrijk dat je op de juiste manier met de pannen omgaat. Om de kwaliteit van de braadpannen het best te behouden, is het belangrijk houten keukengerei te gebruiken. Hiermee wordt de beschermlaag van de braadpannen zo min mogelijk aangetast. Na het gebruik is het belangrijk de pan op de juist manier schoon te maken, zodat je ze nog jaren kunt blijven gebruiken met hetzelfde topresultaat.

Maak je gebruik van een inductie- of keramische kookplaat? Zorg er dan voor dat je gietijzeren pannen optilt als je ze van het vuur haalt.  Schuiven met zware gietijzeren pannen kan de kookplaat doen beschadigen. Onthoud dat braadpannen erg warme pannen zijn en dat de warmte nog lang behouden blijft. Bescherm jezelf met goede ovenwanten wanneer je de braadpan uit de oven of van het fornuis haalt.

Vergeet geen vleesthermometer aan te schaffen voor je een braadpan gaat gebruiken. Door een vleesthermometer te gebruiken weet je precies wanneer het vlees op de juiste temperatuur is.

Braadpannen bestellen bij Sola

Heb je een keuze gemaakt voor een braadpan? Dan kun je deze eenvoudig online bestellen. Plaats je vandaag vóór 16:00 uur je bestelling, dan kun je morgen al heerlijk vlees braden in je nieuwe braadpan. Wil je graag persoonlijk advies over braadpannen van Sola? Kom dan gerust langs bij een van onze vestigingen in Nederland.