CS-Kochsysteme® Alpen Gietijzeren Braadpan 24 cm Rood

Besparing 38%
Speciale prijs € 54,99
Op voorraad
ART NR
SW_18322_SMP_102856_0
CS-Kochsysteme® Alpen Gietijzeren Braadpan 24 cm Rood

 

Braadpan CS-Kochsysteme® gietijzer 24 cm

 

Ontwerp

Het design van deze Alpen pan van het Duitse Carl Schmidt Sohn® stamt uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Op verzoek van de ijzererts industrie uit het nabij gelegen Rühr gebied werd deze gietijzeren pan door Carl Schmidt Sohn® ontwikkeld. Het kwalitatief hoogwaardige ijzererts uit Duitse bodem werd verwerkt in een kwalitatief goede pan, geproduceerd in de fabriek van Carl Schmidt Sohn® A.G. in Solingen. Deze samenwerking was zeer succesvol voor beide partijen. Van deze kenmerkende rote Pfanne (rode pan) zijn er in die tijd meer dan 6 miljoen stuks van geproduceerd.

 

De ossenbloed rode kleur en de platte deksel met de RVS greep zijn gebleven. Carl Schmidt Sohn® brengt deze pan tegenwoordig weer op de markt onder het label CS-Kochsysteme® met de naam Alpen.

 

Gietijzer

 

Gietijzer slaat de warmte goed op en geeft deze, over de gehele pan, gelijkmatig door zonder hotpots voor een optimaal bak en braad resultaat. Een gietijzeren pan is van vroeger uit een echte slowcooker voor het bereiden van heerlijke stoofpotjes, wild of draadjesvlees. Tegenwoordig bereiden we ook soep, eenpansgerechten zoals chili con carne in deze pan.

 

Kenmerken

 • Beste inductiepan deze pan is bekroond met het predicaat beste inductie pan* voor zorgeloos inductie koken. Maar ook geschikt voor gas en ceramische kookplaten
 • Mooi design de geëmailleerde ossenbloed rode kleur in combinatie met de platte deksel en de kenmerkende glanzende RVS greep zijn echt German Design.
 • 100 % foodsafe de geëmailleerde roomkleurige binnenkant is 100 % foodsafe voor gezond bakken en braden
 • Geïntegreerd druipsysteem de binnenkant van de deksel is voorzien van nokjes. Tussen deze nokjes condenseert de kookdamp en valt druppelsgewijs terug in de pan zodat je braadstuk niet uitdroogt voor een supermals resultaat.
 • RVS greep deze greep kenmerkend voor het German Design zorgt voor een uitstekende grip** en geeft een fraai stijlaccent aan deze pan.
 • 100 % warmte distributie gietijzer neemt de warmte goed op en geeft deze gelijkmatig door zonder hotspots. Bij lage temperaturen de beste slowcooker voor het bereiden van stoofpotjes, wild en draadjesvlees. Bij intense verhitting (grillpan/koekenpan) het beste materiaal om je steak/vismoot snel dicht te schroeien voor een mals eindresultaat.
 • Multitalent deze pan is geschikt als slowcooker voor wild en stoofvlees maar ook de ideale pan voor het bereiden van (gebonden) soepen, eenpansgerechten zoals Goulash of het koken van je groenten.
 • Uit te breiden deze pan kun je uitbreiden met een koekenpan + kleine en grotere ovalen braadpan.
 • Inhoud geschikt voor een huishouden tot 4 personen
 • 10 jaar fabrieksgarantie op materiaal en fabricage fouten.

 

Onderhoud /gebruiksaanwijzing

Geëmailleerd gietijzer stapsgewijs door verhitten. Vermijd extreme koude en warmte wisselingen dit kan de emaille coating beschadigen. De on-geëmailleerde pannen en dekselrand af en toe insmeren met plantaardige olie. Dit voorkomt corrosie. De pan is niet vaatwasmachine bestendig en moe top de hand met een sopje en heet water worden afgewassen.

 

Gewicht/ afmeting

 • Diameter 24 cm (van bovenaf gemeten)
 • Bodemmaat 21 cm ( geschikt voor 18-20 cm zone inductiekookplaat)
 • Hoogte 12 cm incl. deksel
 • Gewicht 4.5 KG

 

CS-kochsysteme®

Het label CS- kochsysteme® van Carl Schmidt Sohn® blinkt uit in het vervaardigen van goed maar betaalbare bestekken, pannen en keukengerei.

 

Fabrikant Carl Schmidt Sohn®

Het Duitse, in de metaalstad Solingen, gevestigde Carl Schmidt Sohn® produceert sinds 1820 kwalitatief hoogwaardige messen, pannen en keukengerei. Speerpunten zijn het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten en kwaliteitsbewaking zoals dat ingebakken zit in het DNA van een traditionele Duitse onderneming. Wij bevelen je dit merk met een gerust hart aan!

 

 

*beste inductie pan getest en goed bevonden door Sola-fabriekswinkel testpanel

**deze greep zorgt ervoor dat jong en oud de relatief zware deksel onder alle omstandigheden kan liften. Dit in tegenstelling tot de traditionele knop. Let op! grepen kunnen heet worden, voorzichtigheid blijft geboden! Gebruik waar nodig een pannenlap.

Specificaties
Aantal delen1-delig
Soort panBraadpan
model pannenAlpen
MerkCS Kochsysteme®
MateriaalGietijzer
Warmte bronElectrisch, Gas, Halogeen, Inductie, Keramisch
Diameter24 cm.
Schrijf je eigen review
Je reviewed:CS-Kochsysteme® Alpen Gietijzeren Braadpan 24 cm Rood
Jouw rating